Blog – rady a informácie

GNSS Stonex S900+ s IMU a kontrolnou jednotkou - kompletná zostava

Presnosť merania s naklonenou výtyčkou s GNSS anténou Stonex S900+

Radi by ste si zakúpili novú GNSS anténu a využívali možnosť merania s naklonenou výtyčkou, no neviete akú presnosť môžete očakávať? Práve z toho dôvodu prinášame nový článok o vlajkovej lodi značky Stonex – GNSS prijímač S900+. V článku hodnotíme polohovú a výškovú presnosti merania s IMU jednotkou s rôznym uhlom náklonu.

Stonex S580

Polohová presnosť GPS prístroja Stonex S580

Prinášame vám kvalitné, výkonné a hlavne nami overené produkty a ani v tomto prípade tomu nebude inak. Taliansky výrobca Stonex predstavil pred časom na trh veľmi presné a odolné malé ručné GNSS zariadenie Stonex S580. GNSS prijímač pod našimi rukami podstúpilo zaťažkávaciu skúšku, na už dobre známom polygóne, na ktorom sú všetky typy podmienok v ktorých sa môže užívateľ ocitnúť.

Porovnanie bezpilotných systémov

Porovnanie presnosti bezpilotných systémov senseFly eBee X a DJI Phantom 4 RTK 

Na vyvrátenie mýtov o polohovej a výškovej presnosti používania dronov v geodézi ale aj v iných odvetviach, sme pre vás na testovacej ploche v blízkosti Lučatína urobili podrobné porovnanie dvoch bezpilotných platforiem: lietadla senseFly eBee X a kvadrokoptéry DJI Phantom 4 RTK. eBee X ako aj DJI Phantom 4 RTK lietali celkovo 2 krát, a to prvý let s aktívnou funkciou Real Time Kinematic (RTK) a druhý let bez aktívneho RTK nastavenia. Druhý let bol následne v kancelárii spracovaný Post Procesing Kinematic (PPK) metódou. Na ploche sa nachádzalo celkovo 27 bodov z čoho bolo 15 vlícovacích a 12 overovacích bodov. Všetky body boli odmerané GNSS zostavou Stonex S900 s kontrolnou jednotkou Ruggetech FieldPad 8 a geodetickým softvérom Carlson SurvPC s centimetrovou presnosťou. Už čoskoro vám prinesieme kompletné podrobné porovnanie a jednotlivé výsledky presností.

Stonex UT12P

Polohová presnosť GPS prístroja Stonex UT12P/UT32

Spolu s odolným prístrojom GPS Trimble Nomad 5 a malým vreckovým GNSS prístrojom Trimble R1 sme pre vás otestovali aj polohovú presnosť GPS zariadenia Stonex UT12P/UT32. Tablet Stonex UT12P predstavuje odolné, kompaktné 6 palcové Android zariadenie s dotykovým displejom pre prácu v každom teréne a za akýchkoľvek podmienok. Využitie nájde všade tam, kde vyhovuje veľký displej a výkonný procesor Qualcomm.

Trimble GNSS R1

Polohová presnosť malého no výkonného GNSS prijímača Trimble R1

Ďalší zo série testov, kde sme overili polohovú presnosť bežne používaného kompaktného GNSS prijímača Trimble R1. Uplatnenie si R1-ka nájde od lesníctva po správu miest, obcí a mnoho iného. Podpora pripojenia prostredníctvom Bluetooth k zariadeniam s operačným systémom Android a iOS je samozrejmosťou. Určite oceníte aj kompaktná rozmery zariadenia, ktoré vás pri práci nebudú obmedzovať. Presvedčte sa, aké výsledky R1-ka dosiahla na voľnej ploche a v zapojenom lesnom poraste.

Trimble Nomad 5

Polohová presnosť GPS prístroja Trimble Nomad 5

Otestovali sme našimi zákazníkmi obľúbený GPS prístroj Nomad 5 od spoločnosti Trimble. Prístroj má široké použitie v rôznych odvetviach ako napr. lesníctvo, poľnohospodárstvo, pasportizácie, správa miest, obcí a iné. Rovnako nájde uplatnenie najmä pri zisťovaní výmer plôch, identifikáciu hraníc pozemkov alebo navigáciu k známemu bodu. Pri práci s Nomádom 5 určite oceníte použitie podkladových online alebo offline mapových podkladov od porastových máp, máp kultúrnych dielov, máp cestnej siete, ortofotosnímok až po katastrálne mapy vybratého územia.

Slider_TE_2020_CZ_x3

Trimble Express 2020 online

Trimble Express 2020 online v pohodlí Vašej kancelárie. V spolupráci s naším partnerom Geotronics Praha, Vám počas troch dní prinesieme množstvo informácií o nových prístrojoch spoločnosti Trimble, bezpilotných mapovacích systémoch a ukážku práce v poľných a kancelárskych geodetických softvéroch.

Trimble Access 2019

Aktualizácia geodetického softvéru Trimble Access 2019.00

Spoločnosť Trimble začiatkom Mája 2019 vydala novú aktualizáciu softvéru Trimble Access verzia 2019.00, určenú pre zariadenia so 64 bitovou verziou operačného systému Windows 10. Aktualizácia je určená pre kontrolné jednotky TSC7 a Trimble tablet T10 s nainštalovaným operačným systémom Windows 10.

Bezpilotne 2019

Aj tento rok sme organizovali Bezpilotne 2019

Aj v roku 2019 sme dňa 4. júna na Donovaloch organizovali podujatie Bezpilotne 2019, ktoré bolo zamerané na bezpilotné lietanie švajčiarskými dronmi senseFly.

SGD_2018

Zúčastnili sme sa podujatia 26. slovenské geodetické dni v Banskej Bystrici

V dňoch 8. – 9. novembra 2018 ste nás mohli stretnúť na 26. slovenských geodetických dňoch v Banskej Bystrici.

Bezpilotne 2018

Organizovali sme podujatie Bezpilotne 2018

Dňa 12. júna 2018 sme na Donovaloch organizovali podujatie Bezpilotne 2018, ktoré bolo zamerané na bezpilotné lietanie švajčiarskými dronmi senseFly.

Soppec FLUO TP

Akciová ponuka – pri nákupe nad 300 € získate sprej zdarma

Od 9.2.2018 spúšťame pre všetkých zákazníkov akciovú ponuku. V prípade, že nakúpite za 300 € s DPH a viac, získate od nás zdarma 1 ks značkovacieho spreja Soppec Fluo TP.

Windows 10

Pripojenie GPS/kontrolných jednotiek k počítaču s Windows 10

Po aktualizácii operačného systému Windows 10 na verziu 1703 došlo k obmedzeniu pripojenia GPS prístrojov a kontrolných jednotiek pomocou Windows Mobile Device Center (WMDC) k počítačom. V tomto krátkom návode Vám pomôžeme znova povoliť niektoré súčasti a tým umožniť naďalej korektné používanie vašich prístrojov aj s Windows 10.

Oceľové pásmo

Oceľové pásma Seco

Každý geodet, gisák či domáci majster raz za čas potrebuje odmerať dlhšie vzdialenosti. Kde už nestačí klasický zvinovací meter je potrebné použiť meračské pásmo. V tomto článku vám predstavíme kvalitné oceľové pásma amerického výrobcu SECO.

Stonex S4H

Polohová presnosť GPS Stonex S4H pre GIS aplikácie

V spolupráci s Technickou univerzitou vo Zvolene, Katedrou hospodárskej úpravy lesov a geodézie bol vypracovaný elaborát o polohovej presnosti GPS zariadenia Stonex S4H pre GIS aplikácie. Zariadenie je určené pre všetky druhy meraní, kde je potrebné dosiahnuť maximálnu presnosť 1 – 3 metre.

Radi by ste tu videli recenziu na konkrétny produkt?