Aktualizácia softvéru Trimble Access 2019.00

Novinky ktoré priniesla aktualizácia softvéru Trimble Access 2019.00

 

Spoločnosť Trimble začiatkom mája 2019 vydala novú aktualizáciu softvéru Trimble Access 2019.00, ktorá je určená najmä pre kontrolné jednotky Trimble TSC7 a Trimble tablet T10 s operačným systémom Windows 10 s verziou 64-bit.

 

Aktivácia WMS mapovej služby v zákazke

Aktualizácia softvéru Trimble Access 2019.00

Novinkou v Trimble Access 2019 je možnosť pripojiť mapy prostredníctvom WMS mapových služieb priamo v zákazke. Vďaka dostupným online mapám nie je potrebné pripravovať podkladové mapy v počítači pred meraním. Teraz, sa prostredníctvom internetu pripojíte na WMS mapovú službu a aktuálnu mapu máte k dispozícii ako podklad pre meranie. WMS mapovú službu je možné aktivovať, podobne ako mapy v .DXF formáte a to v Menu > Aktívna mapa > WMS. Rovnako ako pri .DXF aj pri WMS mapovej službe si môžete zvoliť, aké vrstvy chcete mať viditeľné.

 

CAD panel nástrojov v mape

Aktualizácia softvéru Trimble Access 2019.00

Pri pripojení tabuľky kódov je možné priamo v mape jednoducho spájať body len pomocou kliknutia na jednotlivé body. Lišta s CAD nástrojmi v mape obsahuje dva režimy, režim kreslenia, kde je možné jednoducho spájať body pomocou línie alebo oblúku a režim merania, kde je možné vkladať okrem línií a oblúkov aj krivky, obdĺžniky, kružnice aj vodorovné a kolmé odsadenia línie. Po novom môžete kódovú kresbu vytvárať nie len písaním kódov, ale aj pomocou CAD funkcií priamo pri meraní, aj spätne v mape.

 

Ďalšie vylepšenia

Trimble Access verzia 2019.00 obsahuje ďalšie vylepšenia, ako napríklad lepšie zobrazenie údajov z Trimble SX10, novinky v obľúbených položkách a funkciách a veľa iných. Všetky novinky novej aktualizácie nájdete TU.

Pokiaľ máte akékoľvek otázky, týkajúce sa aktualizácie Trimble Access 2019.00, kontaktujte nás.